Indeling van de opleiding

Jaar 1

In het eerste jaar behandelen we de basis van het uitvoeren van werkzaamheden bij aanleg, inrichting, onderhoud en beheer van natuur, grond en water. Ook krijg je het eerste jaar les in de generieke vakken Rekenen, Burgerschap en Nederlands. De generieke vakken worden in het eerste jaar afgerond. Daarnaast bieden wij keuze-delen aan. Je kiest drie delen, waarvan je er in het eerste jaar één volgt en in het tweede jaar de andere twee. Je sluit het jaar af met een Proeve Van Bekwaamheid.

Jaar 2

In het tweede jaar wordt de basiskennis uitgebreid met verdiepende kennis. Ook leer je om je collega’s te begeleiden en word je steeds zelfstandiger. In dit jaar volg je twee keuzedelen. Je sluit de opleiding af met de tweede Proeve Van Bekwaamheid.

Hoe ziet mijn week er dan uit?

Als je de opleiding volgt werk je 4 dagen en krijg je 1 dag les. Op werkdagen werk je samen met onze vakmensen en komen allerlei verschillende werkzaamheden aan bod. Op lesdagen krijg je ’s ochtends de beroepsgerichte les en ’s middags het generieke vak / keuzedeel. De beroepsgerichte les is soms in het lokaal op locatie bij Multituin, maar je krijgt ook regelmatig buiten een praktische les.