Dobbedoepad

Opdrachtgever: Groenservice Zuid-Holland – Recreatieschap Dobbeplas

Project: Aanleg waterspeelplekken en speelparcours Dobbedoepad

Omschrijving: Het aanleggen van een speelparcours met evenwichtsbalken en speeltoestellen. Alles gelinkt met ‘water’!

Bijzonderheden: De opdrachtgever heeft aan MULTI-TUIN en LANDSCHAP gevraagd om dit plan technisch uit te werken en daarna ook aan te leggen.

Al in 2012 is in het kader van de Toekomstvisie Pijnacker-Nootdorp 2040 een wedstrijd uitgeschreven onder 10-jarige kinderen in de gemeente. Zij kregen de kans om hun droom of wens voor de gemeente in te zenden. De wens van Elena Nguyen, om een waterspeelplek bij de Dobbeplas te realiseren, kwam hierbij als winnaar naar voren.

In de zomer van 2015 ging MTL om tafel met ontwerpers van de Groenservice Zuid-Holland (onderdeel van de Provincie Zuid-Holland) om te bekijken wat er voor het gezamenlijke budget van de gemeente Pijnacker Nootdorp en de G.Z-H. gerealiseerd kon worden. Drie onderdelen zijn daarbij verder uitgewerkt:

G. Z-H heeft gekozen voor MTL, omdat het herontwikkeling van de Dobbeplas tot volle tevredenheid was uitgevoerd. Daarnaast heeft MTL de kennis en ervaring voor het toepassen van de juiste materialen, valafstanden en valhoogtes bij (water)-speelplekken. De speelplekken zijn deze zomer gerealiseerd. De recreatieve waarde van de Dobbeplas is hiermee flink verhoogt.

Kortom een succesvol project waarbij alle disciplines van MTL tot z’n recht kwamen.

← VorigeVolgende →