Duurzame combi-damwand HIP Groen voor Gorinchem

Zusterbedrijf HIP Groen levert een combi-damwand die bestaat uit glasvezelversterkt composiet (GVC) en naaldhout. Gemeente Gorinchem werd enthousiast van dit innovatieve product en heeft Multi-Tuin en Landschap (MTL) gevraagd om een tweetal damwanden te plaatsen.

MTL heeft de bestaande damwanden rond twee vissteigers in Gorinchem vervangen. De damwanden zijn voorzien van verankering en zijn afgewerkt met een hardhouten gording en hardhouten dekplank. Ook zijn er enkele doorvoeren aangebracht t.b.v. hemelwaterafvoer.

Het GVC-deel van de damwand is voorzien van een bruine kleur met houtnerfpatroon. Het patroon wordt als inlegvel meegegoten in de plank en slijt hierdoor niet. GVC is reeds een bewezen product, maar het is erg prijzig. Door het te combineren met voordelig Europees naaldhout kan HIP Groen een duurzaam product aanbieden tegen een betaalbare prijs. Deze combi-damwand heeft een technische levensduur van tenminste 50 jaar.
De werkwijze bij plaatsing is traditioneel en hetzelfde als bij een hardhouten damwand. Ten behoeve van hoekoplossingen in de damwand levert HIP Groen stalen hoekprofielen.
Bent u benieuwd naar dit product? Neem geheel vrijblijvend contact op met Dhr. Wouter Smit (06 – 24 85 45 36 – vertegenwoordiger van HIP Groen).

Opdrachtgever: Gemeente Gorinchem
Leverancier: HIP Groen

← VorigeVolgende →