Natuurspeelplaats ‘Het Eiland’ Gouda Bureau RIS

In Gouda Oost heeft MTL in de zomer van 2018 een avontuurlijke natuurspeelplek aangelegd. Inmiddels wordt er geklimt en geklauterd, gespeeld met water en zand. Kinderen spelen verstoppertje tussen bomen en struiken en er worden hutten gebouwd. Voor ouders en ouderen zijn er bankjes en picknicktafels.

In de zomer van 2018 is het driehoekige terrein ten noorden van het sportcomplex GSV, en ten zuiden van de Voorwillenseweg te Gouda omgetoverd tot avontuurlijke natuurspeelplek. Het terrein is opgedeeld in leeftijdscategorieën 0-6 en 6-14 jaar. Daarnaast is een groot deel van het terrein en de speeltoestellen bereikbaar voor kinderen in een rolstoel. BURO RIS | Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur uit Gouda heeft het ontwerp gemaakt voor de speelplek. Nu anderhalf jaar na uitvoering is het bijna tijd voor een derde seizoen avontuur. Zodra de zon weer straalt, weten vele kinderen de weg naar de speelplek te vinden.

Review Donny Thieme – Ontwerper ‘Het Eiland’ Bureau RIS | Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur

“Op Het Eiland heb je als kind het idee dat je echt in de natuur bent waar je op onderzoek uit kan gaan, zoals op tijgerjacht of expeditie. Je kan bijvoorbeeld over de speelsloot klauteren aan een touw, maar je kan er ook voor kiezen om als een avonturier dwars door de rivier te waden. Eigenlijk is de enige begrenzing voor de kinderen dat de poorten ’s avonds met zonsondergang dichtgaan. In de eerste maand na de opening, waarbij de nieuwe naam Het Eiland onthuld werd, telden we per dag honderd tot tweehonderd kinderen. Het is verbluffend om het grote aantal mensen te zien, ik ben erg tevreden en best een beetje trots. De uitvoering verliep erg soepel, aannemer Multi-tuin en Landschap heeft constructief meegedacht.”

Opdrachtgever: Stichting Spelen – Gouda Oost

Ontwerp: Bureau RIS | Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur

> Bekijk het ontwerp

 

← VorigeVolgende →