09 nov 2015
november 9, 2015

Reconstructie Meijepad

Nieuws 0 reacties

Veel mensen herkennen het Meijepad, een idyllische zeer smalle fietspad, van 2,4 kilometer wat loopt van Pietje Potlood, over de kwakelbrug naar het Zuideinde in Nieuwkoop.

Het nieuwe ontwerp voor het Meijepad bestaat uit een fietspad met een naastgelegen wandelpad. Door de verbreding wordt het veiliger en kunnen passanten ongedwongen genieten van de mooie natuur. Het huidige pad van asfalt wordt eruit gehaald en de fundering wordt opnieuw aangebracht. Het nieuwe fietspad bestaat uit prefab betonplaten met een onderlinge verbinding.

De werkzaamheden worden gecombineerd met het opknappen van de Kwakelbrug, halverwege het fietspad. Delen van de Kwakelbrug worden vervangen. De werkzaamheden starten halverwege december 2015 en zijn in maart 2016 gereed.

Op basis van een EMVI-aanbesteding is de opdracht verkregen van de Gemeente Nieuwkoop. Het is een zeer complex project waarin bereikbaarheid, bodemgesteldheid, planning en weersomstandigheden de grootste uitdagingen zijn.

De medewerkers van MTL gaan deze uitdagingen niet uit de weg en starten binnenkort met de uitvoering van de reconstructie Meijepad na een zeer gedegen werkvoorbereiding op kantoor.

Tijdens uitvoering is het project te volgen via de bouwapp. De bouwapp is vooral gericht om de omgevingscommunicatie in goede banen te leiden.

Downloads

Plattegrond

Artikel uit Nieuwkoop Nieuws 1

Artikel uit Nieuwkoop Nieuws 2