Het Recreatieschap Rottemeren richt het Plein in het Lage Bergse Bos in Bergschenhoek opnieuw in. Het krijgt een eigentijdse uitstraling en recreanten kunnen er straks meer beleven. Het werk is begin februari van start gegaan en duurt tot juni 2016. Bekijk de sfeerimpressie.

Het plein wordt omgevormd tot een glooiend groen gazon met hier en daar een groepje bomen. Op sommige plekken komen borders met kleurrijke planten. Langs de oever van de plas wordt verouderde beplanting weggehaald, enkele mooie, grote bomen blijven staan. De oevers worden ingezaaid met gras en gaan geleidelijk over in het water. Het wordt er opener en makkelijker om in de vijver te spelen. Op plekken waar je mooi uitzicht hebt op de vijver worden banken geplaatst. Langs het pad komen tafels te staan waar bezoekers kunnen picknicken.

Natuurspelen


Eén van de twee landtongen wordt een natuurspeelplaats. Kinderen kunnen hier heerlijk ravotten, terwijl hun ouders een kopje koffie drinken. Voor de jongste kinderen wordt aan de rand van het terras een zandspeelplaats met waterpomp gecreëerd. De terrassen rond het restaurant worden opnieuw aangelegd met betonstraatstenen die uit het werk vrijkomen. Een nieuwe aanlegsteiger vergroot de mogelijkheden om te recreëren op en aan de plas, om te vissen en met modelbootjes te varen. De landtong bij het restaurant wordt omgevormd tot haventje, waar onder andere fluisterbootjes komen te liggen.

Breed draagvlak


Het Lage Bergse Bos is een van de drukst bezochte gebieden in de Rottemeren. Het plein met familierestaurant Bergsche Plas neemt hier een centrale plek in. Het plein is in de jaren zeventig aangelegd, het was toen een parkachtig ingericht pareltje in een bosrijk landschap. Nu is het gedateerd. Door de nieuwe inrichting gaat het hart van het Lage Bergse Bos meer leven. Het ontwerp is tot stand gekomen in samenspraak met verschillende belangengroepen. Zo is een breed gedragen ontwerp ontstaan, waar vrijwilligers ook in de toekomst hun medewerking aan willen geven.

Meer informatie


Bekijk sfeerimpressie

Of kijk voor meer informatie en het downloaden van het inrichtingsplan op Plein Lage Bergse Bos.