Emma’s Hof is een stadstuin in het Haagse Regentessekwartier van en voor buurtbewoners. Bewoners onderhouden de tuin en organiseren maandelijks activiteiten. Deze opmerkelijke en originele stadstuin maakt op elke bezoeker een onuitwisbare indruk. Emma’s Hof verbroedert en is voor jong en oud een aantrekkelijke groene en bloemrijke oase midden in de stad.

De tuin van het jaar 2013


Hoveniersbedrijf Multi-Tuin en Landschap won vol overtuiging met de indrukwekkende buurttuin Emma’s Hof de prijs ‘De Tuin van het Jaar 2013’.

Multifunctionele stadstuin


In het dynamische Emma’s Hof lopen verschillende ruimtes prachtig in elkaar over. Achter iedere bocht wacht een nieuwe verrassing. Het is een origineel idee en creatief ontwerp dat fraai is ingepast in een stedelijke omgeving. Het is eveneens een interessant voorbeeld van een goed buurt- en burgerinitiatief, van vakmanschap en van optimale samenwerking. Landschapsarchitect Leonoor van der Linden- van Eck van Arcadis tekende het definitieve ontwerp. Multi-Tuin en Landschap zorgde voor de complete technische uitwerking en de realisatie.

Voor iedere buurt een buurttuin


Emma’s Hof ligt midden tussen de huizen in een woonwijk in Den Haag, in het Regentessekwartier. Deze ecologische en duurzame stadstuin, van en voor buurtbewoners, verbroedert en biedt volop gelegenheid om elkaar te ontmoeten tussen de bloemen! Zo’n gemeenschappelijk beheerde tuin is een verrijking voor iedere buurt. Een sympathieke en vriendelijke locatie waar een grote aantrekkingskracht vanuit gaat voor mensen van 0 tot 100 jaar. Een krachtig initiatief dat volop navolging verdient in andere wijken en steden.

Ultieme tuinbeleving voor iedereen


De Emma’s hof is een zintuigen prikkelende tuin. De principes die gebruikt zijn in het ontwerp zijn voor elke particuliere en openbare tuin toepasbaar. Er zijn veel onderdelen in de tuin echt gemaakt om de ultieme tuinbeleving te ervaren. Denk hierbij aan een moes-, kruiden-, en bloemplukgedeelte, een natuurlijke vijver met beekloop, een zen-sijpelmuur, insectenhotels, tuinkamers, bloemenborders, speel- en klimruimte voor kinderen, zit plekken enz. enz. De Emma’s hof heeft alles wat je in je eigen achtertuin ook zou wensen.

Meer informatie


emmashof.nl

YouTube